Het Huwelijk

In dit filmpje wordt uitgelegd wat het Sacrament van huwelijk is.

TROUWEN IN DE KERK

Het huwelijk

Het Kerkelijke huwelijk van Manon en Wesley in Walburga kerk Amby op zaterdag 4 juni 2016

314__manonwesley_04-juni-2016

362__manonwesley_04-juni-2016Het grootste geschenk dat God aan mensen gaf is de liefde en heel in het bijzonder de liefde tussen man en vrouw. Als beiden de wens hebben om voor altijd het leven met elkaar te delen, is er geen mooier begin dan elkaar trouw te beloven in de kerk: voor Gods aangezicht dus, opdat Hij in het huwelijk aan het samenleven van man en vrouw zijn zegen kan geven. Man en vrouw beloven elkaar deze trouw ten overstaan van een kerkelijke bedienaar (een priester of diaken) en twee getuigen.

Kerkelijke huwelijksvieringen vinden altijd plaats ná een burgerlijke huwelijkssluiting, zonder de burgerlijke huwelijkssluiting is een kerkelijk huwelijk in ons land verboden.

Als er de wens is om een kerkelijk huwelijk te sluiten, neem dan contact op met het parochiebureau. Daarna zal de priester met u  een afspraak maken. In dit gesprek zullen alle dingen besproken worden die nodig zijn om de definitieve voorbereiding in gang te kunnen zetten.

Er zal gesproken worden over het huwelijk, de eucharistie viering met de muziek die door een van de koren verzorgd kan worden en al wat er nog meer bij komt. Er zijn drie gezamenlijke huwelijksvoorbereidingen in onze dekenaat Maastricht voor de echtparen.

manonOpeningstijden van het parochiebureau Amby

Dinsdagmiddag: 14.00 tot 16.00 uur Vrijdagavond: 18.30 tot 20.00 uur

Bezoekadres:

Ambyerstraat Zuid 90A 6225 AJ Amby – Maastricht parochiewalburga@kpnplanet.nl Tel: 043-3520100